Eigenaar van Koek Juwelier in Mijdrecht. Goudsmit, vintage sieraden, occasion sieraden, juwelencentrum

Het gezicht achter Juwelenmakelaar

Ed koek een zeer groot begrip in de trouwringen wereld en een bekend juwelier in de omgeving van Mijdrecht. Een man met pure passie voor het vak die hij grotendeels heeft meegekregen van zijn eigen vader. Jacobus Pieter Koek die helaas niet meer onder ons is begon rond 1970 eigen diamant slijperij op de Prinsheren gracht in Amsterdam. Samen met toen inmiddels zijn vrouw Kitty bouwde hij een goed lopende zaak op. Na enige tijd verwachtten zij een zoon Edward Jacobus Pieter Koek, die opgroeide spelend onder Jacobus zijn werkbank.

Edward staat in de ronde venen bekend als meneer Koek of gewoon Ed. Het gezin verhuisde na enige tijd naar Mijdrecht, waar zij een nieuwe winkel opende genaamd Juwelencentrum Koek. Ed groeide dus grotendeels op in Mijdrecht waar hij de passie voor sieraden overnam van zijn ouders. Al snel zat hij zelf achter de werkbank en begon hij met kleine reparaties en batterijen vervangen van horloges. Ed was geen ster op school maar op de vakschool voor goudssmit straalde hij. Al snel haalde hij zijn papieren en was hij officieel afgestudeerd aan de vakschool van Amsterdam. Samen met zijn ouders runde hij het bedrijf en ze groeide op naar 6 vestigingen verdeeld in Nederland. Ed had een groot passie voor trouwringen, samen met zijn vader bouwde hij een eigen merk op genaamd Dora trouwringen. Inmiddels liggen zijn ringen door heel Nederland in ongeveer 300 juweliers. Ed is een echte vakvanaat, met al zijn ervaring kent hij het vak door en door.

Helaas kregen Ed en zijn ouders ook aardig wat tegenslagen zoals inbraken en overvallen. Maar de passie voor het vak was nog altijd aanwezig. De ouders van Ed stopte ermee en na enige tijd overleed Jacobus Pieter Koek.

Ed opende op 1 Februari 2022 Koek juwelier zijn nieuwe pareltje in het centrum van Mijdrecht. Bij Ed kun je weer met alles terecht wat ook maar in de buurt komt van goudsmeden en sieraden. Hij werkt ook veel met diamant en edelsteen. Bij Ed kun je ook terecht voor een eigen ontwerp sieraad. Als je iets in je hoofd hebt wat onmogelijk lijkt dan is daar Ed die dat mogelijk maakt op zijn manier. Daarnaast heeft hij een groot passie voor vintage sieraden en dat is hoe juwelenmakelaar ontstaan is. Hij koopt oude sieraden op die het restaureren waard zijn en biedt dit aan voor een leuke prijs. Je vindt hier in alle soorten en maten occasion sieraden.

Kortom is Ed een groots en hardwerkende man in de wereld van het goudsmeden. De ervaring van Ed is eindeloos. En daar stopt het niet.... Inmiddels heeft een van Ed zijn dochters een eigen juwelier geopend in Beverwijk genaamd Weijer en werkt zijn andere dochter aan zijn zijde in de winkel in Mijdrecht. Familie en passie voor het vak, dat is waar Ed het allemaal voor doet.

www.trouwringenmijdrecht.nl

www.juwelenmakelaar.nl

www.Dora-trouwringen.nl

13 juli 2023

Ring maat opmeten

Vindt u het moeilijk om uw ring maat te bepalen? Wij zijn er om u te helpen. 
Volg de onderstaande instructies. Heeft u dan nog steeds vragen? Neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel.

 

Meten met een eigen ring

De makkelijkste manier om de diameter van een ring te meten is met een eigen ring die u goed past. U meet de binnenkant van de ring met een meetlint en het aantal millimeters is uw maat.

 

Meten met een touwtje

Neem een klein touw (of een strook papier) en leg het om uw vinger. Zorg ervoor dat het touw strak is, maar comfortabel rond uw vinger.

Meet vervolgens de lengte van het onderdeel dat rond je vinger ging. Dit is de omtrek, die u in onze tabel kunt opzoeken om de matching diameter van de bijpassende diameter te zien.

 Omtrek (mm)
Diameter maat (mm)
 USA maat
48 15,25 4 ½
49 15,50 4 ¾
50 16,00 5 ¼
51 16,25 5 ½
52 16,50 6
53 17 6 ½
54 17,25 6 ¾
55 17,5 7
56 17,75 7 ½
57 18,25 8
58 18,50 8 ¼
59 18,75 8 ¾
60 19 9
61 19,50 9 ½
62 19,75 9 ¾
63 20 10

06 juni 2023

Cadeaubonnen

Zoekt u nog een leuk cadeau voor een verjaardag of een andere leuke gelegenheid?
Wij hebben cadeaubonnen vanaf €5,00.
We pakken de cadeaubon leuk voor u in zodat u het meteen kunt geven!
U kunt de cadeaubonnen uitgeven in de winkel van Koek Juwelier, dus niet alleen bij de juwelenmakelaar.


25 januari 2022

Extreem hoge goudprijs! Wij kopen oud goud!

De goudprijs is extreem hoog het hoogste punt in jaren.
Daarom kopen wij al u oud goud, versleten sieraden en juwelen.
U komt gezellig langs, wij doen een gratis waardebepaling.
Als u akkoord gaat betalen wij meteen uit.
En hopelijk zien we u dan snel weer een keer terug.

Inkoop Goud

10 januari 2022

Nieuwe winkel in Mijdrecht

01-02-2022 is het tijd voor een nieuwe winkel!

Vanaf 1 februari 2022 gaan we over van de winkel van Vinkeveen naar Mijdrecht. De winkel ligt daar in een winkelstraat. U bent vanaf dan van harte welkom om langs te komen voor alle mooie sieraden.

10 januari 2022