Ed koek een zeer groot begrip in de trouwringen wereld en een bekend juwelier in de omgeving van Mijdrecht. Een man met pure passie voor het vak die hij grotendeels heeft meegekregen van zijn eigen vader. Jacobus Pieter Koek die helaas niet meer onder ons is begon rond 1970 eigen diamant slijperij op de Prinsheren gracht in Amsterdam. Samen met toen inmiddels zijn vrouw Kitty bouwde hij een goed lopende zaak op. Na enige tijd verwachtten zij een zoon Edward Jacobus Pieter Koek, die opgroeide spelend onder Jacobus zijn werkbank.

Edward staat in de ronde venen bekend als meneer Koek of gewoon Ed. Het gezin verhuisde na enige tijd naar Mijdrecht, waar zij een nieuwe winkel opende genaamd Juwelencentrum Koek. Ed groeide dus grotendeels op in Mijdrecht waar hij de passie voor sieraden overnam van zijn ouders. Al snel zat hij zelf achter de werkbank en begon hij met kleine reparaties en batterijen vervangen van horloges. Ed was geen ster op school maar op de vakschool voor goudssmit straalde hij. Al snel haalde hij zijn papieren en was hij officieel afgestudeerd aan de vakschool van Amsterdam. Samen met zijn ouders runde hij het bedrijf en ze groeide op naar 6 vestigingen verdeeld in Nederland. Ed had een groot passie voor trouwringen, samen met zijn vader bouwde hij een eigen merk op genaamd Dora trouwringen. Inmiddels liggen zijn ringen door heel Nederland in ongeveer 300 juweliers. Ed is een echte vakvanaat, met al zijn ervaring kent hij het vak door en door.

Helaas kregen Ed en zijn ouders ook aardig wat tegenslagen zoals inbraken en overvallen. Maar de passie voor het vak was nog altijd aanwezig. De ouders van Ed stopte ermee en na enige tijd overleed Jacobus Pieter Koek.

Ed opende op 1 Februari 2022 Koek juwelier zijn nieuwe pareltje in het centrum van Mijdrecht. Bij Ed kun je weer met alles terecht wat ook maar in de buurt komt van goudsmeden en sieraden. Hij werkt ook veel met diamant en edelsteen. Bij Ed kun je ook terecht voor een eigen ontwerp sieraad. Als je iets in je hoofd hebt wat onmogelijk lijkt dan is daar Ed die dat mogelijk maakt op zijn manier. Daarnaast heeft hij een groot passie voor vintage sieraden en dat is hoe juwelenmakelaar ontstaan is. Hij koopt oude sieraden op die het restaureren waard zijn en biedt dit aan voor een leuke prijs. Je vindt hier in alle soorten en maten occasion sieraden.

Kortom is Ed een groots en hardwerkende man in de wereld van het goudsmeden. De ervaring van Ed is eindeloos. En daar stopt het niet.... Inmiddels heeft een van Ed zijn dochters een eigen juwelier geopend in Beverwijk genaamd Weijer en werkt zijn andere dochter aan zijn zijde in de winkel in Mijdrecht. Familie en passie voor het vak, dat is waar Ed het allemaal voor doet.

www.trouwringenmijdrecht.nl

www.juwelenmakelaar.nl

www.Dora-trouwringen.nl

13 juli 2023 — Ed Koek